Architektura kavárny

Naše stavba je vstupní branou do města nejen z přilehlého přístavního mola, ale i z meandru parku Jiráskova nábřeží a působivého Dlouhého mostu. Jsme především místem pro relaxaci.

Stavba respektuje začlenění do okolní vzrostlé zeleně a nenásilně evokuje lodní architekturu. Citlivou skladbou přírodě blízkých materiálů je dotvořen okolní parter symbiózy s přírodou.

Objekt je pojat tak, aby se interiér opticky propojil skleněnými stěnami s exteriérem nábřeží. Prosklení odlehčilo objekt hmotově a s využitím obkladů z kamene a dřeva se více propojilo s okolní vegetací. Pro vzdušné spojení se zelení slouží terasa s výhledem na řeku Vltavu.

Pro dotvoření klidové oázy na samé hranici historického centra města jsme vybudovali dětské hřiště s pečlivě vybranými herními prvky pro nejmenší, i ty postižené. Rozdíly neděláme.

Naše kavárna, Váš prostor, je citlivý, jemný, bezbariérový. 

Poseďte u nás chvíli a uvidíte paralelu řeky Vltavy, té mystické, okouzlující, fascinující. Stačí málo, sečkejte do setmění...

...věřte, že odměnou Vám bude pohled na jinou Vltavu, tu, která protéká naší kavárnou. Nemusíte nic, jen pohlédnout vzhůru...